Actueel

Willem II Voetbalacademie: met SPORTSVIEW beter inzicht in spelersgedrag

december 2018

Bij de Voetbalacademie van Willem II houdt jeugd- en keeperstrainer Thijs van Esch zich onder meer bezig met video-registratie en het optimaliseren van het gebruik bij de diverse teams. De inzet van video wint aan belang binnen de opleiding.

Voor de Willem II Voetbalacademie ligt de nadruk vooral op het bestuderen en beoordelen van gedragingen binnen speelwijze en tijdens spelsituaties. Thijs zegt hierover: “We willen vooral een beeld krijgen van het doen en laten van spelers tijdens wedstrijden. Welke keuzes maken spelers in bepaalde situaties, wat voor vooracties hebben zij en hoe gaan zij om met veranderingen.”

Meer inzicht dankzij SPORTSVIEW

Om ervoor te zorgen dat deze visie uitgedragen kan worden, is er binnen de Tilburgse jeugdopleiding gezocht naar een manier om zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk wedstrijden en trainingen te registreren. Deze mogelijkheid hebben zij gevonden in het SPORTSVIEW-systeem. Waarbij momenteel verschillende thuiswedstrijden gefilmd worden, waarna beelden gedeeld worden via een besloten online kanaal.

Thijs is van mening dat elk team even belangrijk is en iedere speler recht heeft op dezelfde ontwikkelingsmogelijkheden, ook op gebied van videoregistratie. Daarom wordt de SPORTSVIEW videomast om beurten ingezet bij verschillende teams. 

“Voorheen waren er verschillende registratiemogelijkheden, maar er ontbrak een goed systeem om wedstrijden vast te leggen en beelden te delen met spelers en trainers. Dankzij het SPORTSVIEW-systeem kunnen we eenvoudig evalueren en bewustwording creëren bij spelers. Door het gebruik van video hebben we de juiste ondersteuning om gedrag te observeren en spelers te wijzen op goede en minder goede ontwikkelingen. Zo kunnen we hen de mogelijkheid bieden om zelfreflectie toe te passen, met als doel dat zij zich volop kunnen ontwikkelen,” aldus van Esch.

Goede service en kwaliteitsproduct

Bij de jeugdopleiding van Willem II waren ze vooral op zoek naar een systeem dat meerwaarde bracht aan de opleiding en ontwikkeling van spelers én trainers. “Het doel is om een videoregistratiesysteem in te zetten dat door iedereen gebruikt kan worden. Gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning vanuit de aanbieder zijn daarom voor ons zeer belangrijk,” vertelt Thijs.

Van Esch vertelt tot slot: “Voor ons is het fijn dat we direct ondersteuning vanuit het SPORTSVIEW-team krijgen wanneer we tegen zaken aanlopen. Het contact verloopt zeer prettig en mogelijke onduidelijkheden worden door Helwin Teunissen deskundig en binnen korte tijd opgelost. Daarnaast staat SPORTSVIEW open voor suggesties en er wordt hier bij de doorontwikkeling van het systeem ook echt wat mee gedaan. Ik ben dan ook zeer positief over SPORTSVIEW en raad het systeem én de dienstverlening dan ook zeker aan! SPORTSVIEW helpt de Willem II Voetbalacademie meer ontwikkeling uit de spelers te halen.”

 

Ga terug naar het actueel overzicht

Meld u nu aan voor gratis demo

Wij komen graag naar uw club toe!

Bel 073 6 123 320 Of ga naar onze contactpagina