Actueel

Videobeelden centrale rol voor FC Twente

december 2018

Het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een enorme vlucht genomen de afgelopen jaren. Zo ook bij de vrouwen van FC Twente, vijfvoudig landskampioen, waar Rob Kemper en Niels Wigbold werkzaam zijn als video-analisten.

“Video-analyse is een belangrijk onderdeel geworden van onze visie. Het inzetten van video zorgt ervoor dat we de speelsters kunnen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kunnen we ook de vooruitgang van het team als geheel stimuleren”, aldus Rob en Niels.

“We zetten video in om wedstrijdsituaties, per linie, terug te kunnen kijken en aan te geven wat goed ging en waar verbeterpunten zitten. Daarnaast ondersteunen beelden bij de gesprekken die we voeren met de speelsters, zodat we een goede onderbouwing kunnen bieden bij besluiten.”

Gebrek aan goede middelen

“Toen ik, samen met Niels Wigbold, begon als video-analist bij FC Twente Vrouwen, was er binnen de club nog geen professioneel systeem voorhanden. Daarom gingen we op pad met een camera en statief die meer geschikt waren voor thuis- dan professioneel gebruik.

Groot nadeel van deze aanpak was, dat de kans op het krijgen van beelden van goede kwaliteit laag was. Het was echt behelpen, vooral als we naar amateurvelden moesten waar er geen plek was ingeruimd voor een statief of videosysteem.

Daarom gingen we op zoek naar een systeem dat praktisch, flexibel en betaalbaar is én zorgt voor kwalitatief hoogstaande beelden. Na lang zoeken kwamen we uit bij SPORTSVIEW, dat aan al deze eisen voldoet”, aldus Rob.

 

Afbeelding: Rob Kemper (links) en Niels Wigbold - videoanlisten FC TWENTE Vrouwen

 

Enthousiast over SPORTSVIEW

Niels vult aan: "Om de professionalisering van de vrouwentak van FC Twente verder te brengen, hebben wij gekozen voor het SPORTSVIEW-systeem. Dit systeem wordt momenteel gebruikt bij zowel de thuis- als uitwedstrijden van de vrouwen, waarbij vooral de flexibiliteit en het praktisch gebruik onderweg als grote pluspunten worden gezien. Andere systemen zijn onpraktisch om mee te nemen. Deze zijn zwaar of te groot, terwijl wij bij het gebruik van SPORTSVIEW alles in één tas doen, die eenvoudig mee te nemen is”.

Daarnaast zorgen de scherpe beelden voor veel enthousiasme bij de video-analisten én de speelsters: “De beschikbaarheid van goed videomateriaal heeft ervoor gezorgd dat de speelsters vaak op zondagavond ongeduldig bij ons aankloppen of de beelden al beschikbaar zijn. Doordat de opnames eenvoudig te bewerken zijn in het systeem, kunnen wij ze al op maandag of dinsdag per linie spelsituaties aanbieden!”

Onderdeel van het team

Het enthousiasme van Rob, Niels én de dames heeft ervoor gezorgd dat het SPORTSVIEW-systeem echt onderdeel is geworden van het team:  “De speelsters hebben nauwelijks hoeven te wennen aan het SPORTSVIEW-systeem”, zo vertellen zij verder.

“We kregen het onlangs behoorlijk benauwd toen de tas met het systeem kwijt was. Maar wat bleek? De dames hadden deze gewoon met het andere materiaal in de bus gezet, omdat zij SPORTSVIEW echt zien als onderdeel van FC Twente Vrouwen”.

Absolute meerwaarde voor BVO's

“Door de betaalbaarheid van het systeem, gekoppeld aan de hoge kwaliteit en flexibiliteit, is SPORTSVIEW meer dan interessant voor BVO's. Rob heeft in eerste instantie de camera privé uitgeprobeerd bij jeugdwedstrijden waarbij iedereen blij werd van de haarscherpe beelden. Een groot voordeel is dat de mast overal opgezet kan worden, binnen enkele minuten én door iedereen. Dus eigenlijk ook een aanrader voor iedere club dus!”

Tot slot vertellen Rob en Niels spontaan nog wat over de service die zij ervaren vanuit het SPORTSVIEW-team: “Aangezien dit een vrij nieuw product is, waren en zijn er soms nog vragen. Maar tijdens prettig contact met SPORTSVIEW werden deze professioneel en snel beantwoord, zodat wij ons vooral kunnen richten op het maken van topkwaliteit beelden. Wat ons betreft is SPORTSVIEW een absolute aanrader voor alle BVO's!”

Ga terug naar het actueel overzicht

Meld u nu aan voor gratis demo

Wij komen graag naar uw club toe!

Bel 073 6 123 320 Of ga naar onze contactpagina