Actueel

Videoanalyse ook mogelijk voor amateurclubs 

november 2018

Bij videoanalyse zien trainers, bestuursleden en leden van technische commissies de te dure, vandalismegevoelige videotorens of dure videoregistratiesystemen voor ogen. Het lijkt daarmee of videoanalyse alleen weggelegd is voor profclubs of rijke amateurclubs die voldoende mankracht en ruime budgetten hebben.  

Het gebruik van video is echter van belang voor clubs van alle afdelingen. Edwin Slagboom, trainer van SV Marvilde, uitkomend in de Tweede Klasse F in Noord-Brabant, onderschrijft dit: “Al sinds ik de cursus TC-1 volgde bij de KNVB heb ik gemerkt dat beelden van wedstrijden of trainingen een steeds grotere rol innemen in het voetbal.” 

Kritisch kijken naar prestaties 

Edwin heeft gemerkt dat het inzetten van video een positief effect heeft op het zelfkritische vermogen van zijn spelers: “Spelers denken soms dat ze een goede of mindere wedstrijd gespeeld hebben, maar na het bekijken van beelden blijkt dit soms toch echt anders te zijn.  

Het bekijken van situaties en momenten zorgt ervoor dat spelers zich bewust worden van datgene dat ze in wedstrijden doen. Daarbij kun je aan de hand van video spelers kritisch laten kijken naar hun zwakke maar zeker ook sterke punten.  

Ik ben van mening dat we spelers beter kunnen maken aan de hand van videoanalyse,” aldus Edwin, “vandaar dat we de behoefte hadden om een systeem aan te schaffen dat ons hierbij kan helpen.” 
 

Haarscherp beeld, flexibiliteit en betaalbaarheid 

Natuurlijk is niet ieder systeem geschikt voor elke (amateur-)vereniging. Vanuit SV Marvilde was de behoefte groot aan een product dat zorgt voor uitstekende beelden en waarbij flexibel gebruik mogelijk is. 

Edwin Slagboom: “De eisen die ik stel aan een videoanalyse systeem zijn dat het product moet zorgen voor beelden van goede kwaliteit. Daarbij moet bewerking van video relatief eenvoudig zijn en moet het systeem gemakkelijk en op elk veld te bedienen. Daarnaast is de betaalbaarheid, zeker voor ons als amateurclub, erg belangrijk!” 

Met SPORTSVIEW ook uitwedstrijden van SV Marvilde filmen 

Om te voorzien in alle eisen die bij SV Marvilde gesteld worden aan een videoanalyse systeem, kozen zij voor SPORTSVIEW. 

SPORTSVIEW stelt ons in staat wedstrijden in hoge kwaliteit, zelfs 4k, vast te leggen. Een groot voordeel is dat het systeem eenvoudig te installeren is en de flexibiliteit. Doordat SPORTSVIEW geen vast systeem is, zijn we in staat om zowel thuis als bij uitwedstrijden te filmen.  

Daarbij zorgt de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding ervoor dat SPORTSVIEW voor de meeste clubs toegankelijk is. Wat ons betreft de ideale oplossing dus!” 

 

Ga terug naar het actueel overzicht

Meld u nu aan voor gratis demo

Wij komen graag naar uw club toe!

Bel 073 6 123 320 Of ga naar onze contactpagina