Actueel

Drie redenen waarom videoanalyse voetbal leuker maakt!

Dat videoanalyse voetbal beter maakt, is al ruimschoots bewezen en kun je lezen in onze eerdere blogs. Maar dat videoanalyse voetbal leuk maakt is minstens zo belangrijk. Daarom de drie belangrijkste redenen waarom videoanalyse voetbal leuker maakt:

  1. Zien is ontwikkelen

Door jezelf te zien spelen, leer je! Is mijn positie de juiste, zijn mijn keuzes in de wedstrijd voor de hand liggend en hoe is mijn uitstraling? Door dit te zien leert een voetballer (of -ster) waardoor het de volgende wedstrijd met meer zelfvertrouwen (en dus plezier) wordt ingegaan.

Door een wedstrijd te filmen, motiveer je! Een speler zal zich bewuster in een wedstrijd laten zien als hij of zij weet dat ze gefilmd worden. Door de mogelijkheid die ze geboden wordt ervan te leren en de mogelijkheid om die heerlijke actie nog eens terug te zien.

Door te bespreken, enthousiasmeer je! Tijdens de nabespreking kun je heel specifiek de momenten van de wedstrijd de revue laten passeren. Het emotionele moment van de wedstrijd is achter de rug en jij en je team kijken al vol enthousiasme naar de volgende wedstrijd die jullie wel of weer gaan winnen!

  1. Objectiveren van acties.

Ieder mens heeft een andere blik op de wereld. In een wedstrijd is dit niet anders. Vanuit het gezichtspunt van de coach wordt een wedstrijd anders beleeft dan van die rechtsvoor aan de andere kant van het veld. Details bepalen in een wedstrijd vaak de uitkomst, en door deze inzichtelijk te maken neem je veel discussies en negativisme weg. Het geeft je de kans om momenten objectief te bespreken met je speler of coach. Dit komt de sfeer alleen maar ten goede.

  1. Delen van mooie momenten

De meest voor de hand liggende reden is om de mooie momenten die je tijdens de wedstrijd beleeft, is om deze te delen met anderen. Het is altijd leuk om progressie te delen en anderen daarvan deelgenoot te maken. Let hierbij wel op dat er ook altijd een tegenstander in het spel is en dat daarom bij het delen op openbare platformen de privacyregels om de hoek komen kijken. Professionele software (zoals die van SPORTSVIEW) is ervoor ontwikkeld en zorgt dat de privacy wordt gewaarborgd.

 

 

Voilà! Drie redenen waarom videoanalyse voetbal niet alleen beter, maar ook leuker maakt. Wil je een demo afspraak maken voor SPORTSVIEW, laat dan even je gegevens achter op www.sportsview.nl/demo-aanvraag/.

 

Ga terug naar het actueel overzicht

Boek nu een gratis demo bij uw club. Wij komen graag naar u toe!

Bel +31 73 6 123 320 Of ga naar onze contactpagina